انواع تولیدمحتوا
تولیدمحتوا به اشکال و انواع مختلفی امکان پذیر است و ما می توانیم با در نظر گرفتن نیازهایمان از یک یا چند نوع از اینها در کنار هم استفاده کنیم:
تولید محتوای متنی
محتوای متنی رایج ترین انواع تولیدمحتوا می باشد و قدمت آن به پیش از زمان خلقت انسان می رسد.
برای تولیدمحتوا ی متنی به مهارت نویسندگی نیاز دارید و برای نوشتن باید اندک آشنایی با این مهارت داشت.
تولید محتوای صوتی
محتوای صوتی هم که معرّف حضور همه ما هست. می توان گفت تمام خوانندگان این کتاب تا به حال به رادیو گوش داده اند که یک نوع محتوای صوتی می باشد.
از دیگر نمونه های محتوای صوتی، فایل های صوتی آموزشی است که در فضای اینترنت به پادکست معروف است. که تولید و حتی مصرف این فایل های صوتی از راحت ترین انواع محتواست.
چرا که با یک میکروفون ساده و رایانه و کمی آشنایی با نرم افزارهای ویرایش صدا می توان به راحتی تولیدمحتوا کرد، و می بینیم کاربران حرفه ای و آماتور در موضوعات مختلف مشغول تولید این نوع محتوا می باشند.
مصرف محتوای صوتی نیز آسان است، زیرا گوش دادن به آن در حین کار، رانندگی، ورزش و بسیاری از شرایط دیگر امکان پذیر است و حتی نابینایان نیز می توانند با محتوای صوتی با دنیای اطرافشان ارتباط برقرار کنند.
از اتفاقات بسیار خوبدر این زمینه، انتشار کتاب ها به صورت (کتاب صوتی) می باشد که می تواند در سرانه مطالعه تاثیر قابل قبولی داشته باشد.
تولید محتوای تصویری
محتوای تصویری شامل بخش های زیادی می شود که قدیمی ترین آن ها نقاشی و عکس می باشد، سپس فیلم و انیمیشن و به تازگی قالب های جذاب تری آمده که محتوا را مختصر و مفید در اختیار مخاطب می گذارد به نام: اینفوگرافیک و موشن گرافیک.
-عکاسی و نقاشی:
ناگفته پیداست که این دو فن، نیاز به ذوق هنری دارند و برای تولید چنین محتوایی در کنار مهارت نقاشی یا عکس برداری و مهارت ویرایش عکس و فتوشاپ، به مهارت دیگری به نام هنرکاربردی نیاز است. زیرا زیبا بودن نقاشی و عکس یک طرف قضیه است و اما طرف دیگر ماجرا، معنا و مفهوم داشتن آن عکس یا نقاشی می باشد، که تولیدمحتوا با همین(معنا و مفهوم داشتن) کار دارد.
در نمایشگاه ها و گالری های عکاسی و نقاشی می توان بیشتر با زبان و سبک این نوع محتوا آشنا شد.
-فیلم و انیمیشن:
نوع رایج دیگر از خروجی های محتوا، فیلم و انیمیشن است، که می توانیم برای رساندن افکار و ایده هایمان به دیگران به صورت حرفه ای و آماتور از این قسمت بهره ببریم. می توانیم به صورت فایل ضبطی ویدیویی با صراحت افکارمان را به دیگران برسانیم. و یا اینکه در قالب فیلم سینمایی و انیمیشن، نظریه هایمان را به ذهن مخاطب بدون اینکه متوجه شود وارد کنیم.
محتوای ویدیویی به خاطر دارا بودن تصویر و صدا با هم، فضای بیشتری برای اثرگذاری را فراهم می کند.
از نمونه های موفق ایرانی در زمینه ی ساخت انیمیشن، (دیرین دیرین) است که توانسته محتوای آموزشی را با کمی طنز و در قالب انیمیشن تولید کند.
-اینفوگرافیک و موشن گرافیک:
شاید این اسم ها را زیاد نشنیده باشید ولی به روز ترین موارد تولیدمحتوا این دو مورد می باشند.
اینفوگرافیک: اطلاعات زیادی را خلاقانه در قالب تصویر به شما نشان می دهد.
موشن گرافیک:اطلاعات زیادی را خلاقانه در قالب ویدیو به شما نشان می دهد.
شاید این تعریف ها، به خوبی گویای مطلب نباشد، همین حالا به گوگل بروید و اینفوگرافیک و موشن گرافیک را سرچ کنید. همچنین می توانید در یوتیوب و آپارات با سرچ (موشن گرافیک،motion graphics) نمونه های بهتری را تماشا کنید.
بازی و اپلیکیشن(نرم افزار):
یکی دیگر از زمینه هایی که می توان غیرصریح مطلبی را به مخاطب فهماند، ساخت بازی و اپلیکیشن های موبایلی است.
بازی و سرگرمی بهترین روش برای ایجاد یک رفتار یا القاء و قبولاندن یک عقیده به مخاطب است. زیرا چه کسی است که از بازی بدش بیاید؟ گروه های زیادی از این زمینه برای دادن یک طرز فکر به مخاطبانشان استفاده کرده اند از گروه های دینی و علمی گرفته تا شرکت ها و سازمان ها، و با نیت های مثبت و منفی بازی هایی برای ایجاد فرهنگ مورد نظرشان در جامعه استفاده کرده اند.